Albert Boswijk

Albert Boswijk is organisatieadviseur/change agent gespecialiseerd op het gebied van leiderschap- en teamontwikkeling, visie en strategieontwikkeling, competentie- en performancemanagement.
Hij houdt hij zich specifiek bezig met de begeleiding van diepgaande veranderingsprocessen en innovaties in organisaties. De werkzaamheden bewegen zich hoofdzakelijk op het niveau van raad van bestuur en directieteams. Albert coached deze teams om diepgaande veranderingsprocessen te helpen implementeren en effectiever te opereren als team en als leidinggevenden naar hun organisatie toe.
Daarnaast ontwikkelde hij diverse management development programma's waaronder recentelijk de TUI academy in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (Stichting Informatie en Management).
Zijn ervaring strekt zich uit tot de grotere bedrijven in Nederland en Europa zoals Philips International, BP, Akzo Nobel, Hoechst Koninklijke Ten Cate, Heineken ,TUI Nederland, Vedior, Johnson Controls, NS Cargo, Transavia Airlines, KPMG Management Consultants, Nolan Norton & Co, Cap Gemini Ernst &Young, Accenture, PcM Uitgevers, Corus, Ross Systems, Amsterdam RAI ,DAS rechtsbijstand, ARAG, ID&T en Q Dance, thermPhos Microsoft, Gunters & Meuser.
Albert studeerde andragologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een uitgebreide ervaring met het coachen en begeleiden van topmanagement. Sinds 1 september 2001 is hij tevens directeur van the European Centre for the Experience Economy, verbonden aan de de Universiteit van Amsterdam, PrimaVera Research Program, Faculteit van Economie en Econometrie(Amsterdam Businessschool)
In 2005 verscheen het boek "Een nieuw Kijk op de Experience Economy" hetgeen hij samen schreef o.m. prof Ed Peelen van Nyenrode Business University. Albert publiceerde diverse artikelen en is een internationaal gevraagd spreker op congressen.
Albert is geassocieerd aan Prof R.E.Quinn University of Michigan . Dr Andrew Gottschalk Group AG- London UK Commercial Negotiating en is Research fellow van het PrimaVera researchprogramma Universiteit van Amsterdam. Member van het Experience-Co-Creation Network Pralahad& Ramaswamy, University of Michigan.
Albert Boswijk